Szonja segítségre vár

16%
Összesen: 80 589 Ft 500 000 FtCampaign has ended

Szonjának csontvelőtranszplantációra van szüksége

Szonja betegsége egészségügyi problémával kezdődött, vérzékennyé, étvágytalanná, fáradékonnyá vált a tizenkét éves életvidám lányom. Orvoshoz fordultunk, természetesen senki gondolt arra, hogy ezt a leukémia okozhatja. 2018. június 14-én alapos kivizsgálás indult, már a vérlelete aggodalomra adott okot, ezért volt csontvelő mintavétele. Akut mieloid leukémia lett a diagnózis, amely hír mindannyiunkat nagyon megviselt. Két nappal később a gyermekonkológián elkezdődtek a kemoterápiás kezelései, melyek nem voltak zökkenőmentesek. Előforult, hogy nyolc hétig folyamatosan a kórházban tartózkodtunk, mert gombás fertőzése lett, sokat hányt, elájult, oxigént kapott, nem működött az immunrendszere, nem volt fehérvérsejt száma. Iszonyatosan megviselték a kezelések és lelkileg az is, hogy sok terápiás szünetet a kórházban kellett tölteni az állapota miatt. Decembertől megkezdődött a felkészítése az idegen donoros csontvelő transzplantációra. Sokáig tartott a donorkeresés, Szonjának ritka sejtsora van, szerencsére mostanra sikerült donort találni. Az egész világon 2 lehetséges donora van. Jelenleg a csontvelő átültetés előtti kivizsgálások sorozatát csináljuk és január végétől már újból az osztályon leszünk, de másik város kórházában, távol a lakóhelyünktől, több hónapon keresztül. Megvásároltam a sterilboxba való ruhákat, amik jól mostatók, vasalhatók és bírják a sterilizálást.

A hatodik osztályt magántanulóként végzi Szonja, még jó ideig nem mehet közösségbe. Debrecen közel volt hozzánk, Miskolc viszont jelentős távolságot jelent. Természetesen végig vele leszek ott is. Három gyermeket nevelünk a párommal, az ő szüleinél lakunk. Nyolc és tíz éves fiaim ellátását az ő segítségükkel tudjuk megoldani.

Szonjának idegen donoros transzplantációja lesz, így ki kell alakítanunk a számára fontos higiénés körülményeket, szüksége lesz „ steril szobára”, azaz egy olyan saját birodalomra, ahol a csontvelő átültetés utáni hat hónapban fogja élni az életét. Ennek jól fertőtleníthetőnek kell lennie, és ez lesz az a hely, ahol szájkendő és kesztyű nélkül lehet. Már elkezdtük a felújítást, festettünk, járólapoztunk, fürdőszoba felújításánál járunk, viszont kiderült, hogy a tetőt mindenképpen rendbe kell tenni, mert beázik és visszapenészednek a falak, ami veszélyforrás Szonja számára.

Próbáltunk eddig önerőből megoldani mindent, mostanra viszont elfogytunk anyagilag. A tető felújításhoz és a látogatások költségeihez kérünk segítséget. Nagyon köszönjük, mindenkinek a segít nekünk.

2019.05.21. FRISSÍTÉS:

Szonja túl van csontvelőtranszplantáción, már hazamehetett. Nagyon nagy hittel és akarattal csinálta végig a kezeléseket. Fél évig nem mehet közösségbe, ha elhagyja a szobáját, akkor sapkát, kesztyűt és szájkendőt kell viselnie. Naponta fertőtleníteni kell a szobáját, minden étkezésre friss ételt főzni. Több olyan készítményt és gyógyszert kell szednie, amelyek nem közgyógy finanszírozottak, emellett rendszeresen jár kontrollra Miskolcra.

Szonját támogatni lehet:

Banki átutalással a Kosztyu Ádám Emlékére... Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény: Szonja026

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a  gombot a fénykép alatt, jobb oldalon, ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon, aBLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Adományát köszönjük. Közösségi oldalunkról is osztható link: Szonja26 gyűjtése

Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkat, tájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet! 

 

PayPal támogatás Szonja részére