Vivien kér segítséget

6%
Összesen: 56 500 Ft 1 000 000 Ft328 Days Left

Vivien rosszindulatú vérképzőrendszeri megbetegedése miatt csontvelő transzplantáción esett át

Gyűjtés kódja: VIVIEN104

Nagycsaládunk van, a férjemmel hat gyermeket nevelünk. Sajnos 2022 februárjától megváltozott az életünk. Egy ártatlan kis balesettel kezdődött minden. Vivient véletlenül megrúgták játék közben labdával, nagy, lila bevérzés keletkezett a rúgás helyén. Orvoshoz mentünk, készült vérkép, aminek az eredményei nagyon rosszak lettek. Így kerültünk a Debreceni Klinika Onko-haematológiai Osztályára. A csontvelőmintavétel mielodiszpláziás szindrómát igazolt. Ez egy rosszindulatú vérképzőrendszeri megbetegedés, és ahhoz, hogy újból egészséges legyen idegen donoros csontvelő átültetésre volt szüksége.

A miskolci onko-haematológiai és csontvelőtranszplantációs osztályra kerültünk. A megelőző vizsgálatoknál az is kiderült, hogy két lyuk a szívén, és a szív belső része nem fejlődött ki rendesen. Vivien nővére lett a donorja. 2022. július 19-én megtörtént a csontvelő transzplantáció, másfél hónapig volt Vivien a transzplantációs boxban. Ezután végre haza mehettünk, de egy hét után kiderült, hogy GVHD-ja lett, ami azt jelenti, hogy az idegen csontvelő megtámadta a szervezetét, szövődményként. Elsőként a máját támadta meg, majd a gyomrát. Két hónapig voltunk benn egyfolytában, kapta a kezeléseket a GVHD ellen. Ismét csak egy hetet tölthettünk otthon, mert a tüdejét is megtámadta a GVHD, és gombája is lett a tüdejében. Azóta nem szívódik át a tüdején a levegő, oxigén pótlás kap szinte állandóan. Szedi a steroidot nagy mennyiségben, amitől nagyon magas a vérnyomása. Most is kórházban vagyunk, küzdünk a mellékhatásokkal.

A gyermekeim 12-12-10-7-4-3 évesek, a férjemmel vannak otthon öten, míg én Viviennel a kórházban vagyok. Négyszobás családi házunk van, gázzal fűtünk, rettegünk a számlánktól. A férjem dolgozik, de gyakran előfordul, hogy másként nem tudjuk megoldani a gyermekeink felügyeletét és táppénzen van. Így jóval kevesebb a jövedelme. Nekem decembertől megítélték a Gyod-ot, januárban fogom először megkapni, jelenleg a legkisebb gyermekünkkel vagyok Gyesen.

Szolnok megyében élünk, távol Miskolctól. Kettészakadt az életünk, mi Viviennel szinte állandóan kórházban vagyunk, és nem tudjuk, hogy mikorra sikerül megfékezni a GVHD-t, meddig kell kórházban lennünk. Egyre rosszabb az anyagi helyzetünk. Önerőből megoldottuk, a „sterilszoba” kialakítását, de mostanra eljutottunk oda, hogy segítséget kell kérnünk, mert az egyéni utaztatás, a megfelelő higiéné, sterilitás és az étrend biztosítása nagyon sokba kerül. Vivien közösségbe sem mehet, egyéni tanrendes az iskolában, de az állapota miatt nem tud haladni a tanulással.

Lassan egy éve már, hogy elkezdődött a mi kálváriánk és még nem tudjuk, hogy mikorra rendeződik Vivien egészségügyi állapota. Kérjük, akinek módjában segítsen, melyet hálás szívvel köszönünk.

VIVIEN-t támogatni lehet:

KÉRJÜK A CÉGES FELAJÁNLÓKAT, HOGY GÖRGESSENEK LENTÉBB A RÉSZÜKRE FONTOS INFORMÁCIÓKÉRT! 

Banki átutalással a Kosztyu Ádám Emlékére... Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény: VIVIEN104

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a: gombot akár itt is, ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon. Tehát a megadott emailcímre értesítést küldünk a támogatása beérkezéséről, ha az beérkezik a bankszámlánkra. Az adomány leütésekor nem jön létre a tranzakció, az összeget el kell utalni a Támogatóknak a saját bankszámlájukról vagy befizetni az OTP-ben (postán,más bankban), ez egy weboldal és nem bank. 

A BLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Adományát köszönjük. Közösségi oldalunkról is osztható: ITT

Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkat, tájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet! 

Információk gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozások részére: 

VIVIEN gyógyulásának támogatásához várjuk cégek támogatásait célzott támogatásként. A célzott támogatások fogadását és ügyintézését a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány végzi. 

Célzott támogatás esetén, amikor VIVIEN részére nagyobb összegű támogatást kíván utalni gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozás, intézmény, az adomány után adókedvezmény vehető igénybe.

Csökkenti az adózás előtti eredményt a közhasznú szervezetnek a közhasznú tevékenysége támogatására – bármely formában: pénz, eszköz, szolgáltatás – nyújtott adomány összegének 20 százaléka, (illetve tartós adományozási szerződés esetén az adomány összegének 40 százaléka,) de együttesen legfeljebb az adózás előtti eredmény összege. Az adomány összege – az előzőek szerinti csökkentő tétel mellett – elismert költség az adóalapnál, azaz nem kell azzal megnövelni az adózás előtti eredményt, ha az adományozó rendelkezik az adományban részesülő szervezet által az adóalap megállapítása céljából kiállított igazolással. Forrás:A társasági adó legfontosabb szabályai 2019.

Az Alapítvány közhasznú szervezetként adóigazolás kiállításra jogosult, az adóigazoláshoz szükséges adatokat el kell juttatni: kosztyuadam@gmail.com e-mail címre (gazdálkodó-vállalkozó szervezet neve, székhelye, adószáma). Az Alapítvány a számlájára beérkezett teljes összeget tovább utalja a család számlájára, azt semmiféle kezelési vagy egyéb költség nem terheli, ezeket az Alapítvány fedezi.

A támogatás menete:

11734138-20016973-00000000 számlára kell utalni, mely a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány számlája, a közlemény rovatba be kell írni: SZ. VIVIEN (VIVIEN104) célzott támogatása, és a teljes nevét, amit előzetes egyeztetéskor megadunk.