Vivien kér segítséget

6%
Összesen: 56 500 Ft 1 000 000 FtCampaign has ended

 

Mától egy ragyogó csillaggal több van odaát, Isten magához ölelt téged, véget értek küzdelmeid.

A fény kihunyt, a földi léted véget ért, hiányozni fogsz örökké.

Erős voltál mindig, küldj ebből a láthatatlan erődből szeretteidnek,hogy túlélhessék a túlélhetetlent.


Legyen az álmod szép drága angyal lány… Vivien Isten veled… (2023.03.23.)

NEM HALTAM MEG
Nem, nem haltam meg.
Csak egy angyal csókolt meg.
A csókkal elrepültem.
Elvette terhem,
Szabad lettem.
Nem, nem haltam meg.
Attól, hogy nem látsz, még élek,
Csak már semmitől sem félek.
Keress meg szívedben,
ott hajózok ereidben.
Nem, nem szűntem meg.
Úgy biztos nem, ahogy gondolod.
Érzed ezt a finom őszi illatot?
Az ősz én vagyok.
Nem, nem tűntem el.
Ne halott emberként gondolj rám!
Csak nézz az égre fel,
Felvettem csillagruhám.
Nem, én nem haltam meg.
Csak már emlék vagyok.
Esténként a széllel keringőt táncolok.
Ablakodon holdfényként pihenek meg.
Nem, nem felejtelek el.
Árnyékként követlek napodban,
Visszatérek hozzád álmodban.
Leülök ágyad szélére,
Benézek a lelked mélyére.
Nem, nem hagytalak el.
A kis bizsergés én vagyok,
Arcodra mosolyt cirógatok.
Nem, nem mentem el.
Ott vagyok minden fában.
Szemedbe örömöt csaló
Minden pislantásban.
Nem, nem mentem el.
Maradok, míg akarod,
Füledbe szeretetet suttogok,
Míg elhiszed nekem,
Hogy a mindenségben én veled egy vagyok. (Gyenge Ildikó)
 

Vivien rosszindulatú vérképzőrendszeri megbetegedése miatt csontvelő transzplantáción esett át

Gyűjtés kódja: VIVIEN104

Nagycsaládunk van, a férjemmel hat gyermeket nevelünk. Sajnos 2022 februárjától megváltozott az életünk. Egy ártatlan kis balesettel kezdődött minden. Vivient véletlenül megrúgták játék közben labdával, nagy, lila bevérzés keletkezett a rúgás helyén. Orvoshoz mentünk, készült vérkép, aminek az eredményei nagyon rosszak lettek. Így kerültünk a Debreceni Klinika Onko-haematológiai Osztályára. A csontvelőmintavétel mielodiszpláziás szindrómát igazolt. Ez egy rosszindulatú vérképzőrendszeri megbetegedés, és ahhoz, hogy újból egészséges legyen idegen donoros csontvelő átültetésre volt szüksége.

A miskolci onko-haematológiai és csontvelőtranszplantációs osztályra kerültünk. A megelőző vizsgálatoknál az is kiderült, hogy két lyuk a szívén, és a szív belső része nem fejlődött ki rendesen. Vivien nővére lett a donorja. 2022. július 19-én megtörtént a csontvelő transzplantáció, másfél hónapig volt Vivien a transzplantációs boxban. Ezután végre haza mehettünk, de egy hét után kiderült, hogy GVHD-ja lett, ami azt jelenti, hogy az idegen csontvelő megtámadta a szervezetét, szövődményként. Elsőként a máját támadta meg, majd a gyomrát. Két hónapig voltunk benn egyfolytában, kapta a kezeléseket a GVHD ellen. Ismét csak egy hetet tölthettünk otthon, mert a tüdejét is megtámadta a GVHD, és gombája is lett a tüdejében. Azóta nem szívódik át a tüdején a levegő, oxigén pótlás kap szinte állandóan. Szedi a steroidot nagy mennyiségben, amitől nagyon magas a vérnyomása. Most is kórházban vagyunk, küzdünk a mellékhatásokkal.

A gyermekeim 12-12-10-7-4-3 évesek, a férjemmel vannak otthon öten, míg én Viviennel a kórházban vagyok. Négyszobás családi házunk van, gázzal fűtünk, rettegünk a számlánktól. A férjem dolgozik, de gyakran előfordul, hogy másként nem tudjuk megoldani a gyermekeink felügyeletét és táppénzen van. Így jóval kevesebb a jövedelme. Nekem decembertől megítélték a Gyod-ot, januárban fogom először megkapni, jelenleg a legkisebb gyermekünkkel vagyok Gyesen.

Szolnok megyében élünk, távol Miskolctól. Kettészakadt az életünk, mi Viviennel szinte állandóan kórházban vagyunk, és nem tudjuk, hogy mikorra sikerül megfékezni a GVHD-t, meddig kell kórházban lennünk. Egyre rosszabb az anyagi helyzetünk. Önerőből megoldottuk, a „sterilszoba” kialakítását, de mostanra eljutottunk oda, hogy segítséget kell kérnünk, mert az egyéni utaztatás, a megfelelő higiéné, sterilitás és az étrend biztosítása nagyon sokba kerül. Vivien közösségbe sem mehet, egyéni tanrendes az iskolában, de az állapota miatt nem tud haladni a tanulással.

Lassan egy éve már, hogy elkezdődött a mi kálváriánk és még nem tudjuk, hogy mikorra rendeződik Vivien egészségügyi állapota. Kérjük, akinek módjában segítsen, melyet hálás szívvel köszönünk.