Xavér segítségre vár

84%
Összesen: 5 035 031 Ft 6 000 000 Ft509 Days Left

Xavér terápiára gyűjt

Gyűjtés kódja: Xavér044

Xavér hét éves múlt és egy igazi küzdő. Szerető nagycsaládban él szüleivel és négy testvérével.

Három hónapos koráig boldog kisbabaként élte az életét, bearanyozva napjainkat, majd hirtelen megváltozott az egész addigi életünk. Pelenkázás közben felfedeztem, hogy a teste merev, görcsös. Azonnal kórházba kerültünk, kiderült, hogy agyhártyagyulladása van. Diagnózisai tömkelege rémisztő volt, amit az agyhártyagyulladás okozott: négy végtag tejes bénulása, mentális retardáció, súlyos anyagcsere betegség és nem lát a kisfiúnk. Egy évig voltunk kórházban, nagyon nehéz időszak volt. Egy idő után az állapota javulni kezdett, felállt, szavakat mondott, látása is javult, nagyon sokat fejlődött. Tudtuk, hogy sok fejlesztésre lesz szüksége, de ami utána következett arra nem számítottunk.

Három évvel később rehabilitációra készültünk, sajnos ismét agyhártyagyulladása lett. Xavér kómába esett, kilenc hónapig voltunk kórházban, gépi lélegeztetése volt, kapott gégekanült és hasiszondát, a diagnózisok ugyanazok lettek. Minden fejlődés, amit addig elértünk odaveszett, borzalmas állapotba került. Amikor hazamentünk már nem volt szüksége oxigénpótlásra, éberkómában volt másfél évig, nem reagált a környezetére. Nem biztattak bennünket semmivel, de nem adhattuk fel. Keresni kezdtük a lehetőségeket, hogy javítsunk az állapotán és eljutottunk egy nem finanszírozott kezelésre, ami meghozta az áttörést. A soproni Neuro Rehabilitáció csodát tett, kijött az éberkómából Xavér. Azóta még egy kezelési ciklusra tudtunk összespórolni a családi költségvetésből és segítséggel, ami ismét jelentős eredményeket és hatalmas áttörést hozott Xavér állapotában. Bár nem beszél, viszont jelzéseket ad, felkelthető a figyelme, szájon át a pépes ételeket képes elfogyasztani, reagál a külvilágra, nézelődik. Felismeri a családtagokat és örökké mosolyog.

Emellett folyamatos fejlesztéseket kap, melyek zöme szintén fizetős, de a legnagyobb eredményeket a Neuro Rehabilitáción érte el. Amit lehet, önerőből finanszírozunk, családi ház emeletén élünk, megoldottuk az akadálymentesítést, azaz a feljutást rámpa kiépítésével, hiszen az idők során Xavér nagyra nőtt, már 130 centi és egyre nehezebb mozgatni.

Nagyon fontos volna, hogy rendszeres időszakonként neurorehabilitációs rTMS és rDCS intenzív mozgásterápiában részesüljön, mert minden várakozást felülmúlt a két kezelési hét eredménye.

Lehet, hogy kívülállóknak ezek apró lépesek, de Xavér állapotában ez azt jelenti, hogy fejleszthető, és reményt ad nekünk és neki is, hogy javíthatunk az állapotán. Sajnos a kezelések ára nekünk drága, mert 350 ezer forint az egy hetes terápiás ciklus és legalább 2 évig szükséges lenne, hogy negyedévente megismétlődjön, a szünetek ideje alatt más fejlesztésekkel együtt. Állapota miatt szüksége van Xavérnak két olyan eszközre, amit szintén csak önerőből vehetünk meg, az egyik egy pulzoximéter, mert ő nem képes szólni, ha légzési gondjai vannak, a másik egy úgynevezett „sétáltató eszköz”, ami felállítja és utánozza a lépegetést, ez használtan is 200 ezer fölötti árban van. Jelenlegi babakocsiját is kell cserélnünk egy speciálisra, mert nem megfelelő számára és gerincferdülése lett, és félmilliós önrészt kell előteremtenünk, ha megkapjuk a méltányossági kérelemre. Sok mindent megvásároltunk már, sok fejlesztőeszközünk van, Theratogstól kezdve, ami javít az állapotán, de az intenzív fejlesztést nem tudjuk önerőből megvalósítani, mi ehhez kérünk segítséget, amit előre is hálásan köszönünk.

Xavért támogatni lehet:

KÉRJÜK A CÉGES FELAJÁNLÓKAT, HOGY GÖRGESSENEK LENTÉBB A RÉSZÜKRE FONTOS INFORMÁCIÓKÉRT! 

Banki átutalással a Kosztyu Ádám Emlékére... Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény: XAVER044

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a: gombot, ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon. Tehát a megadott emailcímre értesítést küldünk a támogatása beérkezéséről, ha az beérkezik a bankszámlánkra. Az adomány leütésekor nem jön létre a tranzakció, az összeget el kell utalni a Támogatóknak a saját bankszámlájukról vagy befizetni az OTP-ben, ez egy weboldal és nem bank. 

A BLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Adományát köszönjük. Közösségi oldalunkról is osztható:ITT

Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkat, tájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet! 

Információk gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozások részére: 

Xavér gyógykezeléshez várjuk cégek támogatásait célzott támogatásként. A célzott támogatások fogadását és ügyintézését a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány végzi. 

Célzott támogatás esetén, amikor C. Xavér részére nagyobb összegű támogatást kíván utalni gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozás, intézmény, az adomány után adókedvezmény vehető igénybe.

Csökkenti az adózás előtti eredményt a közhasznú szervezetnek a közhasznú tevékenysége támogatására – bármely formában: pénz, eszköz, szolgáltatás – nyújtott adomány összegének 20 százaléka, (illetve tartós adományozási szerződés esetén az adomány összegének 40 százaléka,) de együttesen legfeljebb az adózás előtti eredmény összege. Az adomány összege – az előzőek szerinti csökkentő tétel mellett – elismert költség az adóalapnál, azaz nem kell azzal megnövelni az adózás előtti eredményt, ha az adományozó rendelkezik az adományban részesülő szervezet által az adóalap megállapítása céljából kiállított igazolással. Forrás:A társasági adó legfontosabb szabályai 2019.

Az Alapítvány közhasznú szervezetként adóigazolás kiállításra jogosult, az adóigazoláshoz szükséges adatokat el kell juttatni: kosztyuadam@gmail.com e-mail címre (gazdálkodó-vállalkozó szervezet neve, székhelye, adószáma). Az Alapítvány a számlájára beérkezett teljes összeget tovább utalja a család számlájára, azt semmiféle kezelési vagy egyéb költség nem terheli, ezeket az Alapítvány fedezi.

A támogatás menete:

11734138-20016973-00000000 számlára kell utalni, mely a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány számlája, a közlemény rovatba be kell írni: C. Xavér célzott támogatása, és a teljes nevét, amit előztes egyeztetéskor megadunk.(Amennyiben az oldalon leütésre kerül az összeg és kéri a nevet és kódot, akkor be kell írni, hogy C.XAVÉR)