Zalán segítséget kér

15%
Összesen: 76 000 Ft 500 000 Ft589 Days Left

Zalán kilenc évesen már hat éve küzd az agydaganattal

Gyűjtés kódja: ZALÁN099

 

A mi kálváriánk 6 éve kezdődött el, hét daganat eltávolító műtétje volt ez idő alatt Zalánnak, mivel harmadik stádiumú rosszindulatú agydaganata van.

Fejfájás, hányás, fáradékonyság jelentkezett Zalánnál 2016 év végén, viszont az orvosi leletei negatívak voltak. Mikor nagyon rosszul lett, rohammentő szállította kórházba, ahol MR vizsgálat következett, a diagnózisa: Ependymoma.

Ekkor, 2017 áprilisában daganat letávolító műtétje volt, miután ez részlegesen sikerült, ezt követte a második műtét, ekkor már el tudták távolítani a teljes daganatot.

Két és félév tünetmentesség következett, de 2019 decemberében a daganat kiújult, a harmadik műtétre volt szükség, a teljes daganat eltávolítása sikerült, de egy hét múlva kiderült, hogy szivárog az agyvíz és ismét meg kellett műteni.

Ezután másfél év tünetmentessége volt, de 2021. május 17-én az agydaganata ismételten kiújult, így 2021. augusztusban ötödik műtétje volt, ekkor nem tudták a daganatot teljesen eltávolítani, pedig úgy tűnt, de két hétig szédült és hányt a műtét után. Ezért MR vizsgálat következett és 2021 szeptemberében a hatodik operáció, sajnos ekkor sem sikerült a teljes daganatot eltávolítani. Ezután elkezdődtek a kemoterápiás kezelései, melyek decemberig tartottak. Az MR vizsgálat csökkenést mutatott. 2022 januárjától 33 sugárkezelésben részesült, majd áprilisban elkezdődött a fenntartó kezelés, ami nem volt hatásos, stagnál a daganat mérete. Ekkortól kap hetente egyszer, egyedi engedélyes interferon injekciót is, ami vírusölő hatású.

2022 októberében megtörtént a hetedik tumoreltávolító műtét, mivel a kemoterápiák nem tudták elpusztítani a tumort, a műtét során sikerült a daganatot teljesen eltávolítani. Folytatásként metronomikus kezelést fog kapni, melynek a NEAK általi engedélyezése folyamatban van. Ez azt jelenti, hogy egyedi protokollt fognak orvosai összeállítani Zalán kezeléséhez.

Amikor állapota engedi, járunk fizikoterápiára és gyógytornára, mert a műtétek következményeként a jobb oldala érintett, sokkal gyengébb, jobb oldalon arcideg bénulása is van. Zalán az általános iskola első osztályát még közösségben végezte el, de már régóta egyéni tanrendes, azaz magántanuló és a műtétek miatt egy évet halasztania is kellett. Próbálunk haladni a tananyaggal, de sűrű kezelések miatt ez lehetetlen. Egyre jobban megviselik a kezelések a szervezetét és már lelkileg is nagyon nehéz számára az utóbbi időszak, hogy nem élhet úgy, mint hasonló korú társai. Hat éve harcol és még csak kilenc éves és újabb kemoterápiás kezelések várnak rá.

Zalánnak van egy ikertestvére, rendezett körülmények között élünk, a férjem dolgozik, én lassan egy éve Gyod-on vagyok. Nagyon hosszú ideje tartanak a kezelések, hat éve tart a küzdelem és az utóbbi másfél év folyamatos kezelésekkel teli. Ennyi idő után már nem csak lelkileg vagyunk megviseltek, hanem anyagilag is egyre nehezebb a helyzetünk.

Mi ahhoz kérünk, hogy meg tudjunk adni mindent Zalánnak, ami ahhoz szükséges, hogy újból egészséges legyen, azaz biztosítani tudjuk a számára szükséges higiénés feltételeket, megfelelő étrendet, egyéni utaztatásokat, a fejlesztő terápiákat, melyek a műtétek mellékhatásai miatt szükségesek még hosszú ideig.

Mindenkinek köszönjük a segítséget előre is.

 

ZALÁN-t támogatni lehet:

KÉRJÜK A CÉGES FELAJÁNLÓKAT, HOGY GÖRGESSENEK LENTÉBB A RÉSZÜKRE FONTOS INFORMÁCIÓKÉRT! 

Banki átutalással a Kosztyu Ádám Emlékére... Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény: ZALÁN099

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a: gombot, ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon. Tehát a megadott emailcímre értesítést küldünk a támogatása beérkezéséről, ha az beérkezik a bankszámlánkra. Az adomány leütésekor nem jön létre a tranzakció, az összeget el kell utalni a Támogatóknak a saját bankszámlájukról vagy befizetni az OTP-ben (postán,más bankban), ez egy weboldal és nem bank. 

A BLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Adományát köszönjük. Közösségi oldalunkról is osztható: ITT

Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkat, tájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet! 

Információk gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozások részére: 

ZALÁN gyógyulásának támogatásához várjuk cégek támogatásait célzott támogatásként. A célzott támogatások fogadását és ügyintézését a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány végzi. 

Célzott támogatás esetén, amikor ZALÁN részére nagyobb összegű támogatást kíván utalni gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozás, intézmény, az adomány után adókedvezmény vehető igénybe.

Csökkenti az adózás előtti eredményt a közhasznú szervezetnek a közhasznú tevékenysége támogatására – bármely formában: pénz, eszköz, szolgáltatás – nyújtott adomány összegének 20 százaléka, (illetve tartós adományozási szerződés esetén az adomány összegének 40 százaléka,) de együttesen legfeljebb az adózás előtti eredmény összege. Az adomány összege – az előzőek szerinti csökkentő tétel mellett – elismert költség az adóalapnál, azaz nem kell azzal megnövelni az adózás előtti eredményt, ha az adományozó rendelkezik az adományban részesülő szervezet által az adóalap megállapítása céljából kiállított igazolással. Forrás:A társasági adó legfontosabb szabályai 2019.

Az Alapítvány közhasznú szervezetként adóigazolás kiállításra jogosult, az adóigazoláshoz szükséges adatokat el kell juttatni: kosztyuadam@gmail.com e-mail címre (gazdálkodó-vállalkozó szervezet neve, székhelye, adószáma). Az Alapítvány a számlájára beérkezett teljes összeget tovább utalja a család számlájára, azt semmiféle kezelési vagy egyéb költség nem terheli, ezeket az Alapítvány fedezi.

A támogatás menete:

11734138-20016973-00000000 számlára kell utalni, mely a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány számlája, a közlemény rovatba be kell írni: SZ. ZALÁN (ZALÁN099) célzott támogatása, és a teljes nevét, amit előzetes egyeztetéskor megadunk.