Anita és Zoé segítségre vár

28%
Összesen: 277 576 Ft 1 000 000 Ft1044 Days Left

Anita és Zoé története

GYŰJTÉS KÓDJA: ZOÉ034

Frissítés: Anita két évvel ezelőtt kapott vesét, két vese transzplantációja is volt. Közben Zoé veséjének is leállt a működése, így vele is elkezdődtek heti három alkalommal a dialízisek, majd 2022. július 24-én megtörtént a vesetranszplantációja. Másnap újra meg kellett műteni bevérzés miatt. jelenleg is a mellékhatásokkal küzd Zoé.

Iszonyatos lelki terheket hordozok, 18 évet vártam arra, hogy anya legyek. 15 évvel ezelőtt megtörtént a csoda, ikerlányaim születtek, azóta állandó küzdelem az életem és a lányaimé is. Mikor kiderült a betegségük, egyedül maradtam, édesanyám segítsége nélkül nem tudnám megoldani az életünket. Történetem nem rózsaszín lányregény, harc a mindennapokért, lányaim életéért. Nekem semmi másom nincs csak a két lányom, erről szól az életem. Mindent megteszek értük, anya vagyok! 

Nagyon szerettünk volna gyereket, 18 év várakozás után, a harmadik lombik programmal végre sikerült, várandós lettem.  A boldogságunk még nagyobb volt, amikor kiderült, hogy ikreket hordozok a szívem alatt. 2007. június 08-án megszülettek a lányok 31. hétre. Zoé 36 cm volt és 1360 gramm, Anita 40 cm és 1430 gramm. Mindkettőjüknél csecsemőkorukban kiderült, hogy Wilms tumoruk van, ami rosszindulatú vesedaganat. Kemoterápiákat kaptak 1-1 éven át. Két éves korukban a daganat kiújult, ismét kemoterápia sorozat következett és eltávolították az egyik veséjüket. Növekedésbeli elmaradás miatt gyógyszeres kezelést kaptak, illetve csontkori növekedésük közel két évvel kevesebb a koruknál. Nagyon odafigyeltem a táplálkozásukra, kaptak megfelelő étrendkiegészítőket, vásároltam otthonra egy infraszaunát, hogy a szervezetük méregtelenítése megfelelő legyen, óvtam-vigyáztam lányaimat, hiszen egy vesével éltek. Nagyon sokat voltak betegek. Orvosaik előre jelezték, hogy előbb-utóbb mindkettőjüknek vesetranszplantációra lesz szüksége. Ötödik éve szinte a kórház, a dializis központ és otthonunk között ingázunk, hol egyik gyermekemmel, hol másikkal. 

Sajnos, azóta Anitának a másik veséjét is el kellett távolítani, kapott donor vesét 2018-ban, amit pár nap múlva eltávolítottak, két évig heti háromszor dializálták. Ezután még egy vesetranszplantációja volt 2020-ban, a nagy nehézségek után után Anita egészségi állapota rendeződött.

Közben Zoé veséje is leállt, így vele kellett heti háromszor dializisre menni. Megérkezett a riasztás, így 2022 július 24-én Zoé is új vesét kapott, majd másnap bevérzés miatt újból műteni kellett.

Zoé története

 • 2007. június közepén, átküldtek bennünket a Dél-Pesti Kórházba, ott láttak valamit az ultrahangon a 2 hetes Zoénál. Kaptunk időpontot a Bókay Gyermekklinikára, ahol kiderült, hogy mindkét oldali vesedaganata van,  Wilms tumoros. Közben hazamehettünk. Anitánál ekkor még minden rendben volt. Ezután légzéskimaradása volt, visszakerültünk a Heim Pál Kórházba, majd CT következett és a Tűzoltó utcai gyermekonkológiára, ahonnan ismét a Bókayba kerültünk.
 • 2007.08.02-án megműtötték a csaknem kéthónapos Zoét, mindkét oldalon daganata volt, mely szövettani vizsgálata egyértelműen nephroblastomatosist, azaz Wilms tumort igazolt.
 • 2007.08.31-2008.07.09. között kemoterápiás kezeléseket kapott. Rendszeresen jártunk kontrollokra, majd egy év múlva, éreztem, hogy nagyobb a daganat, mint a veséje, ismét kezdődött minden elölről, a betegsége kiújult, azaz recidivált.
 • 2009. július 10-én eltávolították az egyik veséjét és vastag beléből is csippentettek ki, mert ott is volt daganat.
 • 2009. 07.16-2010.04.12-ig ismét kemoterápiás kezeléseket kapott Zoé.
 • Zoé is elkezdte heti három alkalommal a vesedialízist tavaly.
 • 2022. július 24-én került sor a vesetranszplantációra, majd másnap ismét megműtötték bevérzés miatt, jelenleg is kórházban vagyunk.

Anita története                                                                                                                                                                

 • 2007. október 25-én a 4,5 hónapos Anitáról is kiderült, hogy elszórások vannak minkét veséjében, a diagnózis szintén Wilms tumor.
 • 2007.10.31- 2007.12.20. között kapta az előkemoterápiás kezeléseket, hogy műthető legyen.
 • 2008.01. 23-án megműtötték, eltávolították a tumoros gócokat.
 • 2008.08.19-ig, közel egy éven át folytatódott a kemoterápiás kezelése.
 • 2009 nyarán Anita betegsége is kiújult.
 • 2009.08.18-án ismét tumor eltávolítása volt, a jobb oldali veséjét is el kellett távolítani és ismét kemoterápiák sorozata indult.
 • Az utolsó kemoterápiás kezelést nem kaphatta meg, így a kezeléseket 2010.áprilisban befejezték.
 • Újabb probléma adódott, tág balszívfél miatt Retinec, majd egyéb gyógyszereket kapott 2011-ig.
 • 2017.szeptember végén Anita kreatin szintje rossz lett, a hasa felpuffadt, tarkója verejtékezett, fáradékony volt és nagyon fázott. Kórházba került, hasi és nyaki dialízise volt, meg kellett műteni, katétert kapott. Magas lett a vérnyomása a nem működő vese miatt.
 • 2018 júliusában eltávolították a bal oldali veséjét is, előtte már dializálni kellett rendszeresen.
 • 2018.08.08-án megtörtént a vese transzplantációja, melyet a 13-as faktor hiánya miatt nem fogadott be a szervezete, valamint a donor vese két helyen meg volt repedve.
 • 2018.08.11-én a donor vesét eltávolították, azóta dialízist kap hétfő-szerda-pénteki napokon, több fertőzéssel küzdött meg azóta, és várjuk az újabb vese transzplantációt.
 • 2020. július 22-én érkezett a riasztás, elkezdődtek a vizsgálatok. Anita 2020. július 23-án megkapta az új vesét. Állapota a várakozásoknak megfelelő, a műtét után sok nehézséggel, mellékhatással, komplikációval kellett megküzdeni, de végre jól működik a donor vese. 

Anita gyűjtésére 267.076 Ft gyült össze.

Édesanyám, amikor szükség van rá, akkor hozzánk költözik, hogy segítsen, amikor valamelyik gyermekemmel kórházban vagyok. Az utóbbi négy évben pedig kórház, műtét, kontroll, dialízis van szinte megállás nélkül és voltak egyéb gondok: hashártyagyulladás, tüdőgyulladás, köldöksérv, fertőződés és még hosszú a sor. Mióta kiderült a lányaim betegsége egyedül nevelem őket.

Nagyon nehéz feldolgozni, hogy, akik a világon a legfontosabbak a számomra, állandó harcot vívnak a betegségükkel, sok szenvedés az életük része, holott még gyermekek. A lányaimnak erős anyukára van szükségük és én erős vagyok, mert Anita és Zoé a mindeneim. Zoé iskolába jár, Anita magántanuló, nagyon okosak, kreatívak, sokat alkotunk otthon együtt. Arról, hogy kirándulhassunk, üdülni mehessünk, vagy akár együtt szaladgáljanak, csak álmodozunk egyelőre. Dolgozni nem tudok, volt egy rövid időszak a gyes lejárta után, hogy sikerült munkát találnom, de a lányaim betegsége miatt rövid idő múlva, fel kellett, hogy adjam. Egyre nehezebb az anyagi helyzetünk, már képtelen vagyok egyedül megoldani, szükségünk van anyagi segítségre mindenképp. Az életem állandó rettegés és tele van stresszel, ami az utóbbi egy évben olyan testi tüneteket okoz, aminek nincs egészségügyi oka. Ami teljesen kikészített, hogy Anita az ígértek ellenére nem került fel sokáig a vese transzplantációs listára, sem első, sem második alkalommal, pedig a donor vese eltávolításakor azt mondták, hogy sürgős szüksége van új vesére, majd Zoé esetében is sokat kellett várni. Rettegésben élem az életem, állandó aggódás minden percem.

Kérek mindenkit, aki megengedheti magának, hogy segítsen, tegye meg, mert egyedül nem tudok megoldani mindent! Nagyon köszönöm a segítséget előre is.

 

ZOÉ-T támogatni lehet:

KÉRJÜK A CÉGES FELAJÁNLÓKAT, HOGY GÖRGESSENEK LENTÉBB A RÉSZÜKRE FONTOS INFORMÁCIÓKÉRT! 

Banki átutalással a Kosztyu Ádám Emlékére... Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény: ZOÉ034

Anita gyűjtésére 277.076 Ft gyült össze, innen indul az új gyűjtés is, ezt a gyűjtést frissítettük.

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a https://www.adomanybank.hu/campaigns/zoe034/donate/ gombot a fénykép alatt, jobb oldalon, ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon, a BLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Tehát a megadott emailcímre értesítést küldünk a támogatása beérkezéséről, ha az beérkezik a bankszámlánkra. Az adomány leütésekor nem jön létre a tranzakció, az összeget el kell utalni a Támogatóknak a saját bankszámlájukról vagy befizetni az OTP-ben, ez egy weboldal és nem bank. 

Adományát köszönjük. Közösségi oldalunkról is osztható: ZOÉ034 GYŰJTÉSE

Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkat, tájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet! 

Információk gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozások részére: 

ZOÉ gyógyulásának támogatásához várjuk cégek támogatásait célzott támogatásként. A célzott támogatások fogadását és ügyintézését a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány végzi. 

Célzott támogatás esetén, amikor ZOÉ részére nagyobb összegű támogatást kíván utalni gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozás, intézmény, az adomány után adókedvezmény vehető igénybe.

Csökkenti az adózás előtti eredményt a közhasznú szervezetnek a közhasznú tevékenysége támogatására – bármely formában: pénz, eszköz, szolgáltatás – nyújtott adomány összegének 20 százaléka, (illetve tartós adományozási szerződés esetén az adomány összegének 40 százaléka,) de együttesen legfeljebb az adózás előtti eredmény összege. Az adomány összege – az előzőek szerinti csökkentő tétel mellett – elismert költség az adóalapnál, azaz nem kell azzal megnövelni az adózás előtti eredményt, ha az adományozó rendelkezik az adományban részesülő szervezet által az adóalap megállapítása céljából kiállított igazolással. Forrás:A társasági adó legfontosabb szabályai 2019.

Az Alapítvány közhasznú szervezetként adóigazolás kiállításra jogosult, az adóigazoláshoz szükséges adatokat el kell juttatni: kosztyuadam@gmail.com e-mail címre (gazdálkodó-vállalkozó szervezet neve, székhelye, adószáma). Az Alapítvány a számlájára beérkezett teljes összeget tovább utalja a család számlájára, azt semmiféle kezelési vagy egyéb költség nem terheli, ezeket az Alapítvány fedezi.

A támogatás menete:

11734138-20016973-00000000 számlára kell utalni, mely a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány számlája, a közlemény rovatba be kell írni: P. ZOÉ célzott támogatása, és a teljes nevét, amit előzetes egyeztetéskor megadunk.

SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ EGY SZÁZALÉKÁNAK FELAJÁNLÁSÁVAL IS LEHET SEGÍTENI ALAPÍTVÁNYUNK TÁMOGATOTTJAIT, ADÓSZÁMUNK:

18418299-1-05