Zsanika agytörzsi daganat…

12%
Összesen: 60 000 Ft 500 000 FtCampaign has ended

 

Ma éjszakától egy újabb csillag ragyog az égen. Isten veled Zsanika, legyen az álmod szép..

Viszontlátásra, - mondom, és megyek.
Robognak vonatok és életek -
Bennem, legbelül valami remeg.
Mert nem tudom ,
Sohasem tudhatom:
Szoríthatom-e még
Azt a kezet, amit elengedek.

Viszontlátásra: mondom mégis, mégis.
Viszontlátásra - holnap.
Vagy ha nem holnap, - hát holnapután.
Vagy ha nem akkor - hát majd azután.
és ha aztán sem - talán egy év mulva .
S ha még akkor sem - hát ezer év mulva .
Viszontlátásra a földnek porában ,
Viszontlátásra az égi sugárban.
Viszontlátásra a hold udvarán,
Vagy a Tejút valamely csillagán -
"Vidám viszontlátásra" mégis, mégis!

/Reményik Sándor: Viszontlátásra/

Zsanika rosszindulatú agytörzsi daganattal küzd

Zsanika 2017 elejétől küzd a betegségével, négy gyermekem közül ő a legkisebb. Februárban influenzásak voltunk mindketten, ő utána is gyenge, kedvetlen volt, fájt a feje, kettős látása lett. A szemészeten nem vettek észre semmilyen problémát, viszont az idegsebészeti konzíliumon már véleményezték a rosszindulatú daganatot, melynek eltávolítását nem tartották kivitelezhetőnek. 2017. március másodikán kaptuk kézhez a diagnózist, agytörzs rosszindulatú daganata. Gyógyszeres kemoterápiás kezelést kezdtek el és azonnali sugárterápiát. Azóta a citosztatikus kezelése folyamatos, a daganat az elhelyezkedése miatt továbbra sem műthető. Többféle kezelési sémát alkalmaztak terápiaként és tavaly 30 sugárkezelése volt. Hol csökken, hol nő a daganat mérete.

2018 elejétől Kieran-séma szerint kezelik, szájon át szedi a citosztitikumokat, hetente kell ellenőrzésre járnunk. Februárban ismételten 11 sugárkezelést kapott. Márciusban két hétig tüdőgyulladással kezelték a kórházban, volt az intenzív osztályon is. Mostanra már nagyon gyenge, nem tud járni és beszélni sem. Írásban kommunikál velünk, billentyűzet segítségével, de már szavak nélkül is tudjuk sokszor, hogy mit szeretne. Az első osztályt magántanulóként végezte el, szeptembertől másodikos lesz, ebben az állapotában, hogy lesz képes tanulni, azt nem tudjuk.

Mióta beteg, otthon vagyok vele, 24 órás ellátást igényel. Egyetlen kereső a férjem a családban, a nagyobb testvérek iskolások. A betegség kezdetekor még albérletben éltünk, majd kaptunk egy önkormányzati lakást, amit teljesen rendbe tettünk, hogy megfeleljen a Zsanika állapota kívánalmainak. Saját autóval nem rendelkezünk, Zsanikát pedig hetente kell vinnünk a budapesti kontrollokra. Biztosítanunk kell a kemoterápiás kezelések miatt kötelező higiénés és táplálkozási feltételeket számára. Mindezt megoldani egyetlen jövedelemből nehéz.

A családunkat nagyon megviseli lelkileg kislányunk betegsége és sajnos anyagi helyzetünk sem túl jó. Lelki terheinket enyhítené, ha látnánk Zsanikát jobb kedvében, ha meg tudnánk neki adni, amire vágyik, amit szeretne. Kérjük, aki tud, segítsen nekünk! Nagyon szépen köszönjük.