Zsenya segítségre vár

2%
Összesen: 23 000 Ft 1 000 000 Ft337 Days Left

Zsenya leukémiás

Gyűjtés kódja: ZSENYA063

Zsenya betegségének jelei 2019. október elején jelentkeztek, hosszú ideig volt lázas és fájt a torka. Természetesen azonnal orvoshoz fordultunk, gyermekkórházba kerültünk. A vérképe nem volt tökéletes, de annyira rossz sem, hogy komolyabb betegségre gondoljanak. Egy hét után azonban hirtelen rosszabbodott minden értéke. Már látszott az eredményeiből, hogy komoly gond van, így csontvelő mintavételre került sor. A diagnózisa sokkoló volt: akut mieloid leukémia (AML M2). Ukrajnában, ahol éltünk, nem láttak esélyt, hogy meg tudják gyógyítani. Keresni kezdtük a lehetőségeket, ahol vállalják gyermekünk gyógyítását.

Feladtunk mindent, az egész addigi életünket és Magyarországra költöztünk. Azóta albérletben élünk, a férjem dolgozik, Zsenya testvére iskolába jár és már Zsenya is iskolás. A kórházi kezelések idején én vagyok Zsenyával a hematológiai osztályon.  2019.november 21-től a Debreceni Klinika onko-haematológia tanszékén kezelik gyermekünket. Az aktív kórházi kemoterápiás időszak 2020. júliusig tartott, jelenleg havonta egyszer kap fenntartó kezelést, ami négy napos. A kezeléseket nehezen viselte, többször volt lázas neutropénia miatt, volt MRSA és ESBL fertőzése, a szájnyálkahártyán aftás fertőzése, parentális táplálása, többször kapott vérkészítményeket, antibiotikumot. Miután társadalombiztosítással nem rendelkezik, így fizetősek a kezelések, amelyeket mi finanszírozunk. Megnehezíti a helyzetünket, hogy miután Zsenya szervezete nehezen viseli az erős kezeléseket,  ez szintén jelentős költségeket jelent, amellett, hogy lelkileg is megvisel bennünket.  Már több mint 20 millió forintba kerültek eddig a kezelések, melyet Ukrajnában gyűjtöttek nekünk. Sajnos az utóbbi időben már nem érkezik támogatás, így nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, nem tudjuk, hogy mi lesz tovább, miből finanszírozzuk a következő kezeléseket. Férjem jövedelméből fizetjük az albérletünket és megélhetésünket. A mi esetünkben nem csak attól kell rettegnünk, hogyan viseli el Zsenya szervezete a kezeléseket, hanem, attól is, hogy be tudjuk-e azokat fejezni, lesz-e rá pénzünk.

Zsenya kezeléseinek finanszírozáshoz kérünk segítséget, kérjük, akinek módjában áll, támogassa kisfiunk gyógyíttatását, melyet előre is hálás szívvel köszönünk.

ZSENYÁT támogatni lehet:

KÉRJÜK A CÉGES FELAJÁNLÓKAT, HOGY GÖRGESSENEK LENTÉBB A RÉSZÜKRE FONTOS INFORMÁCIÓKÉRT! 

Banki átutalással a Kosztyu Ádám Emlékére... Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény: ZSENYA063

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a: gombot, ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon. Tehát a megadott emailcímre értesítést küldünk a támogatása beérkezéséről, ha az beérkezik a bankszámlánkra. Az adomány leütésekor nem jön létre a tranzakció, az összeget el kell utalni a Támogatóknak a saját bankszámlájukról vagy befizetni az OTP-ben (postán,más bankban), ez egy weboldal és nem bank. 

A BLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Adományát köszönjük. Közösségi oldalunkról is osztható: ITT

Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkat, tájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet! 

Információk gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozások részére: 

ZSENYA gyógyulásának támogatásához várjuk cégek támogatásait célzott támogatásként. A célzott támogatások fogadását és ügyintézését a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány végzi. 

Célzott támogatás esetén, amikor ZSENYA részére nagyobb összegű támogatást kíván utalni gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozás, intézmény, az adomány után adókedvezmény vehető igénybe.

Csökkenti az adózás előtti eredményt a közhasznú szervezetnek a közhasznú tevékenysége támogatására – bármely formában: pénz, eszköz, szolgáltatás – nyújtott adomány összegének 20 százaléka, (illetve tartós adományozási szerződés esetén az adomány összegének 40 százaléka,) de együttesen legfeljebb az adózás előtti eredmény összege. Az adomány összege – az előzőek szerinti csökkentő tétel mellett – elismert költség az adóalapnál, azaz nem kell azzal megnövelni az adózás előtti eredményt, ha az adományozó rendelkezik az adományban részesülő szervezet által az adóalap megállapítása céljából kiállított igazolással. Forrás:A társasági adó legfontosabb szabályai 2019.

Az Alapítvány közhasznú szervezetként adóigazolás kiállításra jogosult, az adóigazoláshoz szükséges adatokat el kell juttatni: kosztyuadam@gmail.com e-mail címre (gazdálkodó-vállalkozó szervezet neve, székhelye, adószáma). Az Alapítvány a számlájára beérkezett teljes összeget tovább utalja a család számlájára, azt semmiféle kezelési vagy egyéb költség nem terheli, ezeket az Alapítvány fedezi.

A támogatás menete:

11734138-20016973-00000000 számlára kell utalni, mely a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány számlája, a közlemény rovatba be kell írni: ZSENYA célzott támogatása, és a teljes nevét, amit előzetes egyeztetéskor megadunk.