Zsenya segítségre vár

3%
Összesen: 30 000 Ft 1 000 000 FtCampaign has ended

Zsenya leukémiás

Zsenya betegségének jelei 2019. október elején jelentkeztek, hosszú ideig volt lázas és fájt a torka. Természetesen azonnal orvoshoz fordultunk, gyermekkórházba kerültünk. A vérképe nem volt tökéletes, de annyira rossz sem, hogy komolyabb betegségre gondoljanak. Egy hét után azonban hirtelen rosszabbodott minden értéke. Már látszott az eredményeiből, hogy komoly gond van, így csontvelő mintavételre került sor. A diagnózisa sokkoló volt: akut mieloid leukémia (AML M2). Ukrajnában, ahol éltünk, nem láttak esélyt, hogy meg tudják gyógyítani. Keresni kezdtük a lehetőségeket, ahol vállalják gyermekünk gyógyítását.

Feladtunk mindent, az egész addigi életünket és Magyarországra költöztünk. Azóta albérletben élünk, a férjem dolgozik, Zsenya testvére iskolába jár és már Zsenya is iskolás. A kórházi kezelések idején én vagyok Zsenyával a hematológiai osztályon.  2019.november 21-től a Debreceni Klinika onko-haematológia tanszékén kezelik gyermekünket. Az aktív kórházi kemoterápiás időszak 2020. júliusig tartott, jelenleg havonta egyszer kap fenntartó kezelést, ami négy napos. A kezeléseket nehezen viselte, többször volt lázas neutropénia miatt, volt MRSA és ESBL fertőzése, a szájnyálkahártyán aftás fertőzése, parentális táplálása, többször kapott vérkészítményeket, antibiotikumot. Miután társadalombiztosítással nem rendelkezik, így fizetősek a kezelések, amelyeket mi finanszírozunk. Megnehezíti a helyzetünket, hogy miután Zsenya szervezete nehezen viseli az erős kezeléseket,  ez szintén jelentős költségeket jelent, amellett, hogy lelkileg is megvisel bennünket.  Már több mint 20 millió forintba kerültek eddig a kezelések, melyet Ukrajnában gyűjtöttek nekünk. Sajnos az utóbbi időben már nem érkezik támogatás, így nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, nem tudjuk, hogy mi lesz tovább, miből finanszírozzuk a következő kezeléseket. Férjem jövedelméből fizetjük az albérletünket és megélhetésünket. A mi esetünkben nem csak attól kell rettegnünk, hogyan viseli el Zsenya szervezete a kezeléseket, hanem, attól is, hogy be tudjuk-e azokat fejezni, lesz-e rá pénzünk.

Zsenya kezeléseinek finanszírozáshoz kérünk segítséget, kérjük, akinek módjában áll, támogassa kisfiunk gyógyíttatását, melyet előre is hálás szívvel köszönünk.