Zsombor segítséget kér

48%
Összesen: 475 500 Ft 1 000 000 Ft190 Days Left

Zsombor agydaganatos

Gyűjtés kódja: ZSOMBOR097

Zsombor tünetei 2021 novemberében kezdődtek, fejfájás, hányás, étvágytalanság jelentkezett nála. Kezdetben vírusfertőzésre gyanakodtak orvosai, de a tünetei nem múltak el. Többféle orvosi kivizsgálás után 2022 február 22-én, a szemészeti vizsgálatnál mindkét szeme mögött ödémát találtak. Azonnal elküldték CT vizsgálatra, aminek az eredménye lesújtó volt, rosszindulatú agydaganat, azaz Medulloblastoma. Még aznap este mentővel Nyíregyházáról átszállítottak minket Debrecenbe. Zsombor 2 nap múlva életmentő agyműtéten esett át, mivel az agyvíz nagy mértékű felhalmozódása koponyaűri nyomást okozott nála.

Zsombor a műtét után, sem járni, sem beszélni nem tudott. A rengeteg gyógytornának köszönhetően újra megtanult járni és a beszéde is fokozatosan visszatért. Műtét óta kettős látása van és a jobb oldala is gyengébb. Speciális szemtornára jár emiatt. Nagy valószínűséggel a kettőslátás fél-egy év után meg fog szűnni.

Zsombor túl van 30 sugárkezelésen és jelenleg is zajlik a kemoterápiás kezelése. 8 blokkból jelenleg a harmadiknál tart. Három egymást követő héten kap kemoterápiát, ezután kontrollok következnek, egy kezelési ciklus a terápiás szünettel hat hétig tart. A kezeléseket hősiesen viseli, nagyon szófogadó és együttműködő, de mint minden gyermekét, az ő szervezetét is nagyon megviselik a terápiák.

Mióta kiderült Zsombor betegsége nem dolgozom én vagyok vele a kórházban, eleinte táppénzen voltam, nyártól Gyod-on vagyok. Édesapja dolgozik és ő látja el a másik gyermekünket, aki öt éves.

Amikor Zsombor állapota engedi, rendszeresen járunk gyógytornára. Szemészeti magán kontrollokra 3- 4 hetente visszük. Nagyon sokat utazunk Debrecenbe, előfordul, hogy heti szinten háromszor is. Emiatt anyagi kiadásaink jelentősen megnőttek. Rendezett körülmények között élünk, a párom dolgozik, viszont mostanra egyre nehezebb megoldanunk a költségeink finanszírozását.

A kemoterápiás kezelések időszaka várhatóan 1,5-2 év lesz, hiszen még csak a harmadik kezelési blokknál jár Zsombor és egyre jobban elfárad a szervezete, egyre lassabban regenerálódik. A fejlesztőterápiákra is sokáig szükség lesz, hiszen a finommotorikája sérült, járni, beszélni újra kellett tanulnia. Iskolában egyéni tanrendes, azaz magántanuló.

Mi főként a fejlesztőterápiák és gyógytornák finanszírozáshoz kérünk segítséget, valamint ahhoz, hogy biztosítani tudjuk Zsombornak a megfelelő higiénés körülményeket, megfelelő étrendet és egyéni utaztatást, és mindent, ami ahhoz szükséges, hogy újra egészséges legyen.

Minden segítséget hálás szívvel és köszönettel fogadunk.

 

ZSOMBOR-t támogatni lehet:

KÉRJÜK A CÉGES FELAJÁNLÓKAT, HOGY GÖRGESSENEK LENTÉBB A RÉSZÜKRE FONTOS INFORMÁCIÓKÉRT! 

Banki átutalással a Kosztyu Ádám Emlékére... Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény: ZSOMBOR097

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a: gombot, ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon. Tehát a megadott emailcímre értesítést küldünk a támogatása beérkezéséről, ha az beérkezik a bankszámlánkra. Az adomány leütésekor nem jön létre a tranzakció, az összeget el kell utalni a Támogatóknak a saját bankszámlájukról vagy befizetni az OTP-ben (postán,más bankban), ez egy weboldal és nem bank. 

A BLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Adományát köszönjük. Közösségi oldalunkról is osztható: ITT

Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkat, tájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet! 

Információk gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozások részére: 

ZSOMBOR gyógyulásának támogatásához várjuk cégek támogatásait célzott támogatásként. A célzott támogatások fogadását és ügyintézését a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány végzi. 

Célzott támogatás esetén, amikor ZSOMBOR részére nagyobb összegű támogatást kíván utalni gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozás, intézmény, az adomány után adókedvezmény vehető igénybe.

Csökkenti az adózás előtti eredményt a közhasznú szervezetnek a közhasznú tevékenysége támogatására – bármely formában: pénz, eszköz, szolgáltatás – nyújtott adomány összegének 20 százaléka, (illetve tartós adományozási szerződés esetén az adomány összegének 40 százaléka,) de együttesen legfeljebb az adózás előtti eredmény összege. Az adomány összege – az előzőek szerinti csökkentő tétel mellett – elismert költség az adóalapnál, azaz nem kell azzal megnövelni az adózás előtti eredményt, ha az adományozó rendelkezik az adományban részesülő szervezet által az adóalap megállapítása céljából kiállított igazolással. Forrás:A társasági adó legfontosabb szabályai 2019.

Az Alapítvány közhasznú szervezetként adóigazolás kiállításra jogosult, az adóigazoláshoz szükséges adatokat el kell juttatni: kosztyuadam@gmail.com e-mail címre (gazdálkodó-vállalkozó szervezet neve, székhelye, adószáma). Az Alapítvány a számlájára beérkezett teljes összeget tovább utalja a család számlájára, azt semmiféle kezelési vagy egyéb költség nem terheli, ezeket az Alapítvány fedezi.

A támogatás menete:

11734138-20016973-00000000 számlára kell utalni, mely a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány számlája, a közlemény rovatba be kell írni: N. ZSOMBOR (ZSOMBOR097) célzott támogatása, és a teljes nevét, amit előzetes egyeztetéskor megadunk.