Máté segítségre vár

71%
Összesen: 1 428 607 Ft 2 000 000 FtCampaign has ended

Máté Isten veled... 

(2022.05.11.)

Ma hajnalban, tizenkét év küzdelem után elindult a könnyek útján egy igazi HŐS, a legnagyobb harcosok egyike.

 
Drága Máté!
2010 nyarán ismertünk meg, míg más iskolába járt, te a kórházba mentél, míg a többiek nyaraltak, te akkor is kórházban voltál. Néha otthon rövidebb-hosszabb terápiás szüneten.
Műtétek, kemoterápiák, csontvelőtranszplantációk, külföldi citosztatikus kezelések, erről szólt az életed. Közben megpróbáltál úgy élni, mint hasonló korú társaid, pedig a szörnyeteg, a rettegett kór mindig veled volt, tizenkét éven át.
 
Soha, de soha nem adtad fel.
 
Dacoltál az idővel, a betegséggel, konok hittel és vasakarattal álltál fel a legregménytelenebb helyzetekből, a legborzalmasabb állapotokból, tűrted a kínt, a töménytelen fájdalmat. A lelked nagyon erős volt, de a tested lassan elfáradt.
 
Most búcsúznunk kell, nem megy könnyek nélkül, életünk része voltál. Nagyon vigyázz fennről Édesanyádra és testvéredre, mert rólad szólt az életük, ami most összeomlott.
 
István Máté Isten veled...
 
Viszontlátásra, - mondom, és megyek.
Robognak vonatok és életek -
Bennem, legbelül valami remeg.
Mert nem tudom,
Sohasem tudhatom:
Szoríthatom-e még
Azt a kezet, amit elengedek.
 
Viszontlátásra: mondom mégis, mégis.
Viszontlátásra - holnap.
Vagy ha nem holnap, - hát holnapután.
Vagy ha nem akkor - hát majd azután.
És ha aztán sem - talán egy év mulva.
S ha még akkor sem - hát ezer év mulva.
Viszontlátásra a földnek porában,
Viszontlátásra az égi sugárban.
Viszontlátásra a hold udvarán,
Vagy a Tejút valamely csillagán -
"Vidám viszontlátásra" mégis, mégis!
 

Máté harmadszor neuroblasztómás

Kód: MÁTÉ006

FRISS INFORMÁCIÓK: MÁTÉ KEMOTERÁPIÁT NEM KAP, A MŰTÉTI ELJÁRÁS NEM LEHETSÉGES, HATALMAS FÁJDALMAI VANNAK.

MÁTÉ EGY SPECIÁLIS, KÜLFÖLDI KÉSZÍTMÉNY KOMPLEXET SZED, MELY NAGYMÉRTÉKBEN JAVÍT AZ ÁLLAPOTÁN, ENNEK ÖSSZEGE HAVI 200 EZER FORINT, AMIT AZ ÉDESANYA NEM BÍR FINANSZÍROZNI ÖNERŐBŐL A GYOD MELLETT!

 

I. 2010 nyarán kiderült, hogy Máté neuroblasztómás. 10 órás daganateltávolító műtéte volt, a 7 centis daganatból csupán 3 centit lehetett eltávolítani, mert a hasi artériát szőtte körül a daganat, megbújva a szervei és belei mögött. Nyolc blokkból álló kemoterápiát kapott, ez a sorozat 2011. január közepén ért véget. 2011.02.02-án megtörtént a saját donoros csontvelőátültetése. Ezek után még mindig 2,5 centi volt a daganat, ami tokosodni kezdett, úgymond: kiérett. Havonta jártunk kontrollra, rengeteg erősítő kúrát, méregdrága vizeket, vitaminokat kapott. Az első négy osztályt kitűnő eredménnyel végezte el.

II. 2015 áprilisában a kiérett daganat aktivizálódott, októberre ismét elérte a 7 centit. 2 centit lehetett eltávolítani belőle biopsziával. A daganat rossz elhelyezkedése miatt nem volt sebész, aki vállalta volna a műtétet. Újból kemoterápiás kezeléseket kapott Máté. A Neuroblastoma protokoll szerinti kezelés ismét nyolc blokkból álló kezelési sorozata következett volna, viszont Máté csontvelője nem bírta a kezeléseket, így csupán négy blokkot kapott meg a kezelésekből. 2016. május 02-án a második saját donoros csontvelőátültetése megtörtént. Júniusban elkezdődtek a sugárkezelések, 24 alkalommal kapott besugárzást. A kilökődés gátlószerek szedése megviselte a szervezetét, mert hosszú ideig kellett szednie azokat. Havi 60 ezer forintba kerültek, mert a közgyógykerete kimerült. 2017 őszen végre beülhetett az iskolapadba és hatalmas lelkesedéssel járt iskolába, addig ugyanis magántanuló volt. A betegsége és kezelések ellenére kiváló eredményeket mutatott fel tanulmányai terén. Időközben a családunk széthullott, két fiúgyermekkel egyedül maradtam, a jövedelmem az ápolási díj és családi pótlék. Gyermektartást változó összeggel, felszólításra kapunk. Az édesapa egyáltalán nem kíván részt venni gyermekei nevelésében, nem tartja a kapcsolatot velük, telefonon sem keresi Mátét és középiskolás testvérét, aki kollégista. Októberben felrobbant a kazánházban a bojlerünk, nem volt sem fűtés, sem áram, odaveszett az összes téli tüzelő, tönkrement a vízvezetékrendszer, nagy nehezen, támogatók segítségével megoldottuk a helyzetet, pontosabban jó emberek segítettek rajtunk a bajban. Akkor azt hittük, hogy ettől rosszabb már nem érhet bennünket.

III/1. 2018. január 16-án izotóp vizsgálatot javasolt az orvosa, aminek a lesújtó eredménye tíz nap múlva érkezett meg. Azóta MR és CT vizsgálat igazolta, hogy a daganat újból aktív, a betegség kiújult. Március elején volt egy nagy műtéte, négy orvosból álló team a daganat nagy részét eltávolította, alig maradt belőle valami, viszont, hogy az artérián szőtte be, nem volt opció, hogy mindenáron eltávolítják. Műtét után egy külföldi, RIST elnevezésű protokollt engedélyeztettek orvosai, ebből eredetileg 6 blokk volt tervezve. Öt nap vénás kemoterápia és folyamatosan Spycel nevű gyógyszert kell szednie, és Rapamune nevű szirupot, ennyiből áll egy blokk. Eléggé megviselik a szervezetét a kezelések, jönnek a mellékhatások egymás után. Már öt blokkon túl van Máté, most a július hónapot megkapta pihenésre, mert regenerálódnia kell, minden blokk egyre jobban megviseli. Jelenleg úgy néz ki a folytatás 3 blokk tablettás citosztatikum lesz, 5-5 napig, szünetekkel. Augusztusban MR vizsgálat vár rá, utána folytatódik ez a kezelés. Ha a jelenleg betervezettek végére ér és akkor is látható még a daganatból valami, akkor 100 napos kúra várható. Két blokk között egyre hosszabb idő telik el, Máténak minden erejére szüksége van, hogy újból és újból talpra tudjon állni. Ez a kezelési sorozat a sok nehézség ellenére sem váltotta be a reményeket. 

III/2. 2019. július 31. Megkaptuk az engedélyt az immunterápiára! Márciustól vártunk rá. Két hete született egy rossz MR eredmény! Azóta napi szinten könyörögtem az égiekhez, hogy sikerüljön a programba bekerülni! Qarziba kezelése, ami morfiummal elviselhető volt, sok mellékhatást okozott, nehéz volt végig csinálni. Máté töretlen hittel küzdött és 2020. január elején ért véget az immunterápia. Majd 3 hónap utókezelés követte, 2020. április 29-ig.

III/3. 2020. május 6-án MR készült, ami lesújtó eredményt hozott, a két és féléves kezelési sorozat után,  és a januári daganatmentesség után kiújult a daganat. Máté orvosai egy hatalmas műtétet terveznek, ismét összeáll a speciális sebészi team, kiveszik az egyik hasi nagy eret, amiről nem lehet teljesen leoperálni a daganatot, mert körbeszövi. Nagyon sok vérre lesz szüksége a műtét miatt. Várhatóan 2 hónap regenerálódás után, ismét egy Máté számára összeállított kemoterápiás sorozat fogja követni. Jelenleg ennyit tudunk és, hogy ismét folytatódik a harc. 

2020.05.26. frissítés: Máté kezelése két és félév után is folytatódik, a daganat agresszivitása miatt kiveszik az egyik nagy hasi eret, amit teljesen átsző a daganat és teljes eltávolítása emiatt lehetetlen.

2020.10.08. A műtét elmarad.

Kérem, aki tud, segítsen nekünk, iszonyatos lelki terheket cipelünk, anyagilag sem jó a helyzetünk. Nagyon hosszú ideje csináljuk a kezeléseket, erről szólnak a mindennapjaink. Kórház, kemoterápia, otthoni gyógyszerszedés, rosszullétek, majd jobb időszakok. Jelenlegi kezelése két és fél éve tart és már előtte kétszer végigcsináltuk  két csontvelőtranszplantációval és műtétekkel együtt, 10 éve küzdünk...

Nagy szükségünk van a támogatásra, hogy mindent meg tudjak adni Máténak, ami hozzájárulhat, hogy a betegségét legyőzhesse. Köszönöm.