Anika parókát szeretne

96%
Összesen: 192 533 Ft 200 000 FtCampaign has ended

Anika parókát szeretne

Gyűjtés kódja: ANIKA092-PARÓKA 

Anika iskolás lesz szeptembertől

Anikával először személyesen a nyíregyházi állatkertes látogatáson találkoztunk, de ekkor sok idő nem volt közös beszélgetésre. Júniusban újra találkoztunk a siófoki családos üdültetésünkön. A kicsi lány ikertestvérével, nővérével és szüleivel érkezett hozzánk. Ruházatának elmaradhatatlan kelléke volt a kalap, amiről mi természetesen tudtuk, hogy viselésének mi a fő oka. Így feltettük neki a nagy kérdést, hogy szeretne-e egy igazán lányos parókát helyette, mire egy határozott és hangos igen és egy hatalmas mosoly volt a válasz, az egyébként nagyon csendes kislánytól. Mindenki tudja a gyermek hemókon, hogy olyan esetben, ha hosszú távon fennáll a haj hiánya, mi segítünk.

Anika szeptemberben iskolába megy, mindenképpen szeretnénk, ha addigra elkészülhetne a parókája, hogy ne érezze magát kellemetlenül az iskolatársai között.

Történetét olvashattátok már - ide kattintva megtehetitek -, tömören összefoglalni a sok szenvedést, amit hét éves korára ez a kislány megélt, nem könnyű. 2022 márciusában nőtt a fején egy dudor, amit vérömlenynek gondoltak, és, hogy valószínűleg eleshetett, megüthette a fejét. Orvoshoz vitték, ahol sokkoló hírekkel szembesült a család, hogy ez nem ártatlan baleset következménye, hanem daganat okozza. 2022. április 7-én megműtötték. Volt koponyán kívüli daganata, ami az arccsontján helyezkedett el, ezt el tudták teljesen távolítani, viszont a koponyáján belüli 10 centis daganatot csak részlegesen sikerült eltávolítani. A diagnózis: koponya és arc csontjainak rosszindulatú daganata. Hat blokk kemoterápiás kezelés után ismét volt egy daganat eltávolító műtét, 2022 szeptember 16-án a megmaradt daganatot a koponyacsonttal eltávolították és a daganat Ewing sarcoma-t igazolt. Ha majd a növésbeli fejlődése befejeződik, akkor kerülhet sor a koponyacsont pótlásra. Miután maradtak rossz sejtek, így saját donoros csontvelő átültetése is megtörtént, ahol a saját megtisztított őssejtjeit kapta vissza. A transzplant után 28 sugárkezelés következett, és jelenleg is van egy koponyán belüli 3x2 cm daganata, ami remélhetőleg nem fejlődik tovább, hanem szépen lassan zsugorodni kezd és végleg eltűnik. Anika rendszeres ellenőrzés alatt áll, három havonta Mr vizsgálattal ellenőrzik a daganat állapotát.

Most, hogy befejezte a kezeléseket Anika is szeretne úgy élni, mint hasonló korú társai. Ikertestvérével Sehivel minden programon lelkesen részt vettek, bár Anika a maga csendes, kis visszahúzódó módján. Régi hajzuhataga után nagyon vágyakozik. Mint a legtöbb kislány ő is szeret igazán lányos ruhákban járni és nagyon szeretné a kalapot lecserélni parókára, valami hasonlóra, mint amilyen régen az ő haja is volt. Megérti, hogy hosszú évekig kell arra várnia, hogy saját haja nőhessen, de nem szeretne kitünni a jelenlegi frizurájával az iskolában a többi gyerek közül, nem szeretné, ha kinevetnék a kopaszsága miatt. Mi pedig szeretnénk a kívánságát teljesíteni. Hajgyűjtéseink eredményeképpen elegendő hajmennyiséggel rendelkezünk, a parókakészítés költségeire gyűjtünk, mely az Alapítványunk számára kedvezményes áron 80 ezer forint, illetve a paróka próbáláshoz szükséges útiköltségekre.

Sosem felejtjük el azokat a mosolyokat, amit annak idején kaptunk  Renikétől és Tiffanitól, amikor a próba folyamatok zajlottak, illetve birtokba vehették a parókájukat. Azóta minkét leányzónk saját hajjal büszkélkedik. (A paróka elkészítés költségeinek utalását az Alapítvány végzi a befolyt támogatásokból, a fennmaradó összeget a család számlájára utaljuk tovább.)

Ugye segítettek?

ANIKA-t támogatni lehet:

KÉRJÜK A CÉGES FELAJÁNLÓKAT, HOGY GÖRGESSENEK LENTÉBB A RÉSZÜKRE FONTOS INFORMÁCIÓKÉRT! 

Banki átutalással a Kosztyu Ádám Emlékére... Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény: ANIKA092 -PARÓKA

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a: gombot, ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon. Tehát a megadott emailcímre értesítést küldünk a támogatása beérkezéséről, ha az beérkezik a bankszámlánkra. Az adomány leütésekor nem jön létre a tranzakció, az összeget el kell utalni a Támogatóknak a saját bankszámlájukról vagy befizetni az OTP-ben (postán,más bankban), ez egy weboldal és nem bank. 

A BLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Adományát köszönjük. Közösségi oldalunkról is osztható: ITT

Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkat, tájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet! 

Információk gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozások részére: 

ANIKA gyógyulásának támogatásához várjuk cégek támogatásait célzott támogatásként. A célzott támogatások fogadását és ügyintézését a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány végzi. 

Célzott támogatás esetén, amikor ANIKA részére nagyobb összegű támogatást kíván utalni gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozás, intézmény, az adomány után adókedvezmény vehető igénybe.

Csökkenti az adózás előtti eredményt a közhasznú szervezetnek a közhasznú tevékenysége támogatására – bármely formában: pénz, eszköz, szolgáltatás – nyújtott adomány összegének 20 százaléka, (illetve tartós adományozási szerződés esetén az adomány összegének 40 százaléka,) de együttesen legfeljebb az adózás előtti eredmény összege. Az adomány összege – az előzőek szerinti csökkentő tétel mellett – elismert költség az adóalapnál, azaz nem kell azzal megnövelni az adózás előtti eredményt, ha az adományozó rendelkezik az adományban részesülő szervezet által az adóalap megállapítása céljából kiállított igazolással. Forrás:A társasági adó legfontosabb szabályai 2019.

Az Alapítvány közhasznú szervezetként adóigazolás kiállításra jogosult, az adóigazoláshoz szükséges adatokat el kell juttatni: kosztyuadam@gmail.com e-mail címre (gazdálkodó-vállalkozó szervezet neve, székhelye, adószáma). Az Alapítvány a számlájára beérkezett teljes összeget tovább utalja a család számlájára, azt semmiféle kezelési vagy egyéb költség nem terheli, ezeket az Alapítvány fedezi.

A támogatás menete:

11734138-20016973-00000000 számlára kell utalni, mely a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány számlája, a közlemény rovatba be kell írni: B. ANASZTÁZIA (ANIKA092) célzott támogatása, és a teljes nevét, amit előzetes egyeztetéskor megadunk.