Szasó harmadik adománygyűjtő futása

67%
Összesen: 200 000 Ft 300 000 Ft149 Days Left

Szasó harmadik adománygyűjtő futása

Gyűjtés kódja: Alapítvány009

Bemutatkozik a Kosztyu Ádám Alapítvány TEAM MIKI csapatának jótékonysági sportolója:

Szabó Pál Szasó vagyok, 44 éves családapa, dolgozó ember. 12 éve foglalkozom beteg gyermekek segítésével. Karácsonyi akciók keretein belül kezdtem hirdetni, hogy megunt játékokat, ruhákat kérek, amiket személyesen eljuttattam kórházakba. Ez mára kinőtte magát, egész évben járom a kórházakat (4 kórház) és gyerekotthonokat, krízisszállókat látok el játékokkal, ruhákkal. Két beteg kislányt zártam az évek alatt a szívembe, őket évek óta támogatom –, ha mással nem, egy közös fagyizással –, havi szinten látogatom őket, segítem mindennapjaikat.
A Team Mikihez már tavaly csatlakoztam, akkor egyéni támogatottam a 6 éves Dani volt, aki leukémiás megbetegedése miatt kerekesszékbe kényszerült. Következő projektben tartósan beteg és fogyatékos gyermekek, fiatalok és családjaik élményterápiás üdültetéséhez gyűjtöttem támogatásokat. 30 éve a sport hozzátartozik a mindennapjaimhoz, és ezzel a tevékenységemmel is segíteni szeretnék beteg gyerekeken. Megtisztelő számomra, hogy a TEAM MIKI projekt jótékonysági futója vagyok második éve.

Kórházi kezelést befejezett gyermekek részére, karácsonyi ajándékként egy napos kirándulást szervez a Kosztyu Ádám Alapítvány. Ehhez kívánok gyűjtésemmel hozzájárulni. Előző évi gyűjtésből a Legó Gyárban és a Nyíregyházi Állatkertben valósított meg az Alapítvány 80 fős kirándulást.

Vállalt kihívás

2019. október, november, december - havi 20 (összesen 60) edzéskilométer.

Adománygyűjtési összeg: 200.000,-Ft.

A kilométerek ára 1000 forint. Az adománygyűjtés célösszege: 200 000,-forint. Tehát, aki 1 kilométert fogad örökbe, azt 1000,-Ft/km-ért teheti meg, természetesen egy személy tetszőleges számú kilométert is megvásárolhat, sőt bátran fizethet a kilométerekért magasabb árat is.

Szasó adománygyűjtő futását támogatni lehet:

Banki átutalással a Kosztyu Ádám Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000 SWIFT/BIC: OTPVHUHB

 

Közlemény: Alapítvány009

[Kérjük, mindenképpen ezt a szöveget írja be közleményként, hogy be tudjuk azonosítani a felajánlását, továbbá semmi mást ne írjon be közleménynek! Köszönjük.]

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a  gombot a fénykép alatt, jobb oldalon , ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, amelyen utalni kíván és az e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon, a BLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Adományát köszönjük. Közösségi oldalunkról is osztható link: ITT

Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkat: ITT tájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet! 

 

A gyűjtési célról bővebben: 

Évente 300 család élete változik meg az egyik pillanatról a másikra, amikor kiderül, hogy gyermeküknek szembe kell néznie a legrettegettebb betegséggel, a rákkal és le kell győznie azt. Kisdedek, óvodások, iskolások, kamaszok vívják meg nap, mint nap harcaikat a gyermekonkológiákon. A családok addigi élete szinte semmivé válik, elkezdődik a harc a betegség leküzdésért, az igazi kincsük: a gyermekük életért. Nem ilyen sorsot álmodtak gyermeküknek a szülők. A hétköznapi gondok nem számítanak többé, egy „dolog” számít, a gyermek, nincs ettől fontosabb. Egy szülő számára a legnagyobb fájdalom, amikor látja szenvedni a gyermekét és nem tudja enyhíteni azt, amikor imádkozik azért, hogy legyen holnap, hogy hassanak a borzalmas kínokat okozó kezelések, hogy legyen értelme a küzdelemnek! Olyan, mintha egy feneketlen mély kútba kerülnének, ahol csak ők vannak, és ki kell jutni, de nincsenek kapaszkodók, foggal és körömmel kell küzdeni, akkor is, ha a falak minduntalan rájuk omlanak. Aztán belerázódnak, természetessé válnak a rossznál-rosszabb állapotok, megtanulják, tenni a dolgukat a gyermek mellett. Hónapok-évek telnek így el. A jó pillanatokban örülni tudnak a kórterembe bekandikáló kóbor napsugárnak, annak, hogy együtt lehetnek.

A betegség borzalmas játéka sorsnak: Adj király katonát! – követeli a rák. A szülők kétségbeesve egymásba kapaszkodnak, az orvosok és nővérek családtagokká válnak, elmaradnak a barátok, ismerősök, majd homályba tűnik minden, ami a betegség előtt fontos volt, és nagyon gyakran széthullik a kezelések végére a család is, az anyák magukra maradnak beteg gyermekükkel. A győzelem háromból két gyermeknek sikerül. Minden harmadik harcos elindul a könnyek útján végtelen fájdalmat hagyva szerettei szívében. A szívet mardosó fájdalom nem múlik el sosem, meg kell tanulni a lehetetlent: együtt élni vele.

Mindennapjaink hősei ezek a gyerekek, igazi harcosok, a testük-lelkük tele a betegség okozta küzdelem sebeivel.

A kórházi kezelések befejezése után segíti a Kosztyu Ádám Alapítvány a visszailleszkedésüket a hétköznapi életbe. Üdültetések, élményprogramok, közös kirándulások szolgálják ezt a célt.

Az Alapítvány és támogatottjai hálás szívvel köszönnek minden támogatást.