Szofi kér segítséget

37%
Összesen: 187 000 Ft 500 000 Ft525 Days Left

Szofi parókát szeretne

Gyűjtés kódja: SZOFI121 

Szofi régi ismerősünk és még sohasem kért segítséget tőlünk. Most viszont az ő kérését tolmácsoljuk felétek: Szofi nagyon szeretne egy parókát! 

Szofi története: 2018-ban, négyévesen leukémiás volt, ALL-es. Nehezen viselte a kezeléseket a szervezete, a hat hónapos protokoll egy évig tartott, mert volt kemoterápiás készítmény, amire allergiás lett - ASP - és egy másik készítmény - MTX - szervikárosodást okozott nála, emiatt sugárkezeléseket is kapott. Ezt követte a fenntartó kezelése, ami 2020-ban fejeződött be, és mindenki nagyon bízott benne, ha letelik a diagnózis felállításától számított hét év, akkor gyógyultnak minősítik. 2019 őszén velünk üdült a családjával, lelkesen kézműveskedett és vett részt a hercegnős fotózáson.

 

 

 

 

 

 

 

Hat év telt el a kezdetektől azóta. 2024 januárjában fejfájás jelentkezett Szofinál, majd hányás, volt tudatkiesése és hasmenése is. A sürgősségin nem vettek észre semmit, viszont másnapra a szája nem mozgott megfelelően, következő nap az egyik karja sem, így azonnal Debrecenbe vitték, ahol MR vizsgálat készült, és kiderült, hogy rosszindulatú agydaganata van. High grade glioma a diagnózis. Megműtötték és a daganateltávolítás jól sikerült. Hat hét regenerálódás után elkezdődött a gyógyszeres kemoterápiás kezelése és kap harminc sugarat is, ami április elejére fejeződik be. Jelenleg naponta jár sugárkezelésre. 

Hogy hogyan tovább még senki sem tudja, annyira ritka a Szofi betegsége és annak a kórelőzménye is. Még leukémiásnak minősül, de már egy másfajta rosszindulatú betegséggel küzd. Családja az egész világon a lehetőségeket keresi, ahol ezzel a ritka fajta daganattal eredményesen végeztek kezeléseket. USA-ban már egy intézménnyel felvették a kapcsolatot, de a leleletek kiértékeléséért 45.226,- dollárt kérnek. Próbálkoznak Németországgal is. Bárkinek bárhol van külföldi kezelőintézményhez információja, kontaktja, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!

Szofi harmadikos, de már egyéni tanrendes, nem járhat iskolába. Nagyon megviseli lelkileg, hogy ismét beteg, hogy hullik haja és nemsokára ismét kopasz lesz. Nagyon szeretne egy parókát. Ehhez kérünk segítséget neki. Már kiválogattuk a hajakat, a parókakészítés ára még hiányzik, illetve nem csupán a parókakészítését lehet támogatni, hanem Szofit is, hiszen a kezelések ideje nagy terheket ró Szofi anyukájára, aki egyedül neveli kislányát.

Sosem felejtjük el azokat a mosolyokat, amit annak idején kaptunk  Renikétől, Tiffanitól és Anikától amikor a próba folyamatok zajlottak, illetve birtokba vehették a parókájukat. (A paróka elkészítés költségeinek utalását az Alapítvány végzi a befolyt támogatásokból, a fennmaradó összeget a család számlájára utaljuk tovább.)

Ugye segítettek?

SZOFI-t támogatni lehet:

KÉRJÜK A CÉGES FELAJÁNLÓKAT, HOGY GÖRGESSENEK LENTÉBB A RÉSZÜKRE FONTOS INFORMÁCIÓKÉRT! 

Banki átutalással a Kosztyu Ádám Emlékére... Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény: SZOFI121

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a: gombot, ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon. Tehát a megadott emailcímre értesítést küldünk a támogatása beérkezéséről, ha az beérkezik a bankszámlánkra. Az adomány leütésekor nem jön létre a tranzakció, az összeget el kell utalni a Támogatóknak a saját bankszámlájukról vagy befizetni az OTP-ben (postán,más bankban), ez egy weboldal és nem bank. 

A BLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Adományát köszönjük. Közösségi oldalunkról is osztható: ITT

Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkat, tájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet! 

Információk gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozások részére: 

SZOFI gyógyulásának támogatásához várjuk cégek támogatásait célzott támogatásként. A célzott támogatások fogadását és ügyintézését a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány végzi. 

Célzott támogatás esetén, amikor SZOFI részére nagyobb összegű támogatást kíván utalni gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozás, intézmény, az adomány után adókedvezmény vehető igénybe.

Csökkenti az adózás előtti eredményt a közhasznú szervezetnek a közhasznú tevékenysége támogatására – bármely formában: pénz, eszköz, szolgáltatás – nyújtott adomány összegének 20 százaléka, (illetve tartós adományozási szerződés esetén az adomány összegének 40 százaléka,) de együttesen legfeljebb az adózás előtti eredmény összege. Az adomány összege – az előzőek szerinti csökkentő tétel mellett – elismert költség az adóalapnál, azaz nem kell azzal megnövelni az adózás előtti eredményt, ha az adományozó rendelkezik az adományban részesülő szervezet által az adóalap megállapítása céljából kiállított igazolással. Forrás: A társasági adó legfontosabb szabályai 2019.

Az Alapítvány közhasznú szervezetként adóigazolás kiállításra jogosult, az adóigazoláshoz szükséges adatokat el kell juttatni: kosztyuadam@gmail.com e-mail címre (gazdálkodó-vállalkozó szervezet neve, székhelye, adószáma). Az Alapítvány a számlájára beérkezett teljes összeget tovább utalja a család számlájára, azt semmiféle kezelési vagy egyéb költség nem terheli, ezeket az Alapítvány fedezi.

A támogatás menete:

11734138-20016973-00000000 számlára kell utalni, mely a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány számlája, a közlemény rovatba be kell írni: SZOFI121 (V. SZÓFIA) célzott támogatása, és a teljes nevét, amit előzetes egyeztetéskor megadunk.